Tradiční Adžiku z Oděsy bez cukru a octa recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg rajčat
1 kg červené papriky
1 střední cibule
2 středně velké mrkve
1 jablko
3 malé lusky pepře
1 hlava česneku
sůl podle chuti

Kroky:

  1. Protlačte rajčata, pepř a jablko přes mlýnek na maso
  2. Nstrouhejte mrkev
  3. Česnek a červenou papriku nakrájejte najemno
  4. Vše vložte do hrnce nebo hlubší pánve a přiveďte k varu.
  5. Zmírněte oheň a vařte 30 minut
  6. Přidejte česnek a papriku
  7. Směs míchejte a vařte dalších 10-15 minut dokud směs nezhoustne
  8. Hotovou směs přendáme do sterilizovaných nádob
  9. Nechte sklenice několik hodin odstát na utěrce a můžete je přendat do komory

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]