Tradiční utopenci, recept na nejlepší české utopence

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1.2 kg špekáčků
0.5 kg cibule
feferonka
poháry 3 l
0.4 l octa
0.6 l vody
1 pol. lžíce soli
3 pol. lžíce cukru
1 lžíce oleje
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1 lžička celého pepře

Kroky:

    1. Špekáčky oloupeme a podélně překrojíme.
    2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
    3. Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření z nálevu, kousek feferonky a vrstvu špekáčků.
    4. Opakujeme až do naplnění sklenice.
    5. Nakonec zalijeme studeným nálevem. Necháme odležet 7 dní v chladu.
    6. My ještě přidáváme 5 na plátky nakrájených stroužků česneku a 2 lžičky drcených feferonek!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]