Tradiční vanilkový krémeš s 30-ti letou tradicí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 gramů hladké mouky
100 gramů cukru
50 gramů másla
1 vajíčko a 1 žloutek
1 PL medu
1 PL rumu
prášek do pečiva
1 litr mléka
2 vanilkové pudinky
2 PL mouky
3 žloutky
200 gramů másla
1 vanilkový cukr
smetaná ke šlehání
cukr

Kroky:

    1. V misce si smícháme všechny suroviny, které patří do těsta.
    2. Vypracujeme těsto, které dáme péct na plechu tak, aby nám vznikla rovná vrstva, kterou pak prořízneme podélně a rozdělíme tak na dvě těsta.
    3. Těsto se peče asi 10 minut při teplotě 180 stupňů. Pokud je třeba, pečeme i déle. Aby se nám nepřilepily, použijeme pečící papír.
    4. Mezitím si uvaříme oba pudinky v litru mléka a přidáme k nim žloutky a cukr. Chvíli ještě povaříme, když má pokojovou teplotu, přidáme máslo a za občasného promíchání necháme vychladnout.
    5. Následně postupujeme tak, že na těsto navrstvíme pudinkovou krémovou hmotu, pak dáme opět těsto a na vrch přijde už jen vyšlehána šlehačka s práškovým cukrem a případně se ztužovačem.
    6. Krémeš necháme přes noc v lednici a podáváme jako řezy.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]