Třešňový likér recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4 polévková lžíce. cukru
4 polévková lžíce. bobulí ( třešně
rybíz apod.)
4 polévková lžíce. vody
4 polévková lžíce. vodky

Kroky:

  1. Smíchejte teplou vodu s cukrem v nádobě tak aby se Vám cukr neusadil na dně.
  2. Přidejte, předem očištěné bobule (třešně, rybíz apod) do nádoby.
  3. Nyní přidejte vodku a nechte odležet.
  4. Nalijte do skleněné nádoby (na konci musí být dostatečné tři litry), zakryjte víčkem a uskladněte na tmavém místě.
  5. Váš domácí likér bude hotový za cca 10 dní. Lepší jsou 2 týdny. Za starých časů se věřilo, že nálev by měl odpočívat tak dlouho, než se nápoj nepřipojí na sklo a nezanechá jasnou stopu. Během této doby se kapalina a chuť ovoce krásně spojí s ostatními příměsi a ovoce se usadí na dně.
  6. Po odstátí je vhodné celý obsah lahve přecedit.
  7. Přeceděný nápoj nalijte do uzavíratelných nádob.
  8. Váš domácí likér je hotov! Můžete použít jiný alkohol nebo jiné druhy ovoce – kreativitě se meze nekladou

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]