Turecké placky, které jsou velmi chutné a vydrží i několik dní recept dovezený z dovolené

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 g pšeničné mouky
250 ml kefíru
sůl dle chuti
1 lžička sody

Kroky:

  1. Prosejte mouku a přidejte sodu a sůl.
  2. Prohněťte měkké těsto. V závislosti na konzistenci kefíru vám ho může postačit i trošku méně.
  3. Aby se vám nelepilo těsto na ruce, potřete si ruce olejem.
  4. Těsto dejte odpočinout na 10 minut do chladničky.
  5. Propíchněte palačinky po obvodu vidličkou a dobře předehřejte pánev.
  6. Na středním ohni opečte placky z obou stran do zlatohněda. Pánev nepotřebujete naolejovat. Když je placka opečená, můžete ji potřít máslem.
  7. A chutné placky jsou na světě. Je to skvělá náhrada za chléb. Není nic jednoduššího než připravit si tyto placky.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]