Tento recept na tvarohové knedlíky je oblíbený v naší rodině již po generace. Knedlíky jsou lehké, jemné a plné chuti. Můžete je naplnit jakýmkoliv ovocem, nebo je podávat jen s máslem a cukrem. Tento recept se vrací k tradičním základům, které jsou jednoduché a vždy spolehlivé.
Ingredience:
1/2 kg klasického tvarohu (balený v alobalu)
4 lžíce hrubé mouky
4 lžíce dětské krupičky
2 lžíce mletého cukru
Špetka soli
1 vejce
Ovoce na plnění (višně, jahody, borůvky apod.)
Kroky:
- Příprava těsta: Do mísy vložte tvaroh, přidejte hrubou mouku, krupičku, cukr, sůl a vejce. Vše rukama dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto. Pokud je tvaroh dobrý, těsto by se nemělo příliš lepit.
- Formování knedlíků: Z těsta vytvořte malé kousky, do kterých můžete zabalit ovoce dle výběru. Alternativně můžete udělat menší knedlíčky bez náplně.
- Vaření: Připravené knedlíky vložte do vroucí vody. Jemně s nimi pohněte, aby se nepřilepily ke dnu. Vařte přibližně 5-7 minut, dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
- Servírování: Na talíři posypte knedlíky skořicí, grankem, nebo cukrem a polijte rozpuštěným máslem. Kdo chce, může přidat šlehačku, ovoce nebo meduňku pro ozdobu.