Tvarohové knedlíky mojí babičky: Nejlepší recept na světě…

Tomáš , 16. 12. 2024

Tento recept na tvarohové knedlíky je oblíbený v naší rodině již po generace. Knedlíky jsou lehké, jemné a plné chuti. Můžete je naplnit jakýmkoliv ovocem, nebo je podávat jen s máslem a cukrem. Tento recept se vrací k tradičním základům, které jsou jednoduché a vždy spolehlivé.

Ingredience:

1/2 kg klasického tvarohu (balený v alobalu)
4 lžíce hrubé mouky
4 lžíce dětské krupičky
2 lžíce mletého cukru
Špetka soli
1 vejce
Ovoce na plnění (višně, jahody, borůvky apod.)

Kroky:

  1. Příprava těsta: Do mísy vložte tvaroh, přidejte hrubou mouku, krupičku, cukr, sůl a vejce. Vše rukama dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto. Pokud je tvaroh dobrý, těsto by se nemělo příliš lepit.
  2. Formování knedlíků: Z těsta vytvořte malé kousky, do kterých můžete zabalit ovoce dle výběru. Alternativně můžete udělat menší knedlíčky bez náplně.
  3. Vaření: Připravené knedlíky vložte do vroucí vody. Jemně s nimi pohněte, aby se nepřilepily ke dnu. Vařte přibližně 5-7 minut, dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
  4. Servírování: Na talíři posypte knedlíky skořicí, grankem, nebo cukrem a polijte rozpuštěným máslem. Kdo chce, může přidat šlehačku, ovoce nebo meduňku pro ozdobu.

Poznámka:

Tvarohové knedlíky jsou rychlým a výborným pokrmem, který chutná dětem i dospělým. Jsou lehké, zdravé a ideální na rychlou večeři nebo dezert. Vyzkoušejte a pochutnejte si!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]