Univerzální 5- minutový krém perfektní do větrníků, zákusků, dortů i sladkých sklenic recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 ml smetany na šlehání (alespoň 30% tuku)
250 g mascarpone případně jemného tvarohu
Moučkový cukr (podle toho
jak sladíte) 
Pomerančovou kůru (nastrouhanou)
1 bal vanilkového cukru nebo 1 lžičku vanilkového aroma

Kroky:

    1. Smetanu nalijeme do hlubší misky, vanilku, kůru a postupně i cukr – promícháme metličkou.
    2. Přidáme i mascarpone a rozmícháme – nejdříve jen vařečkou.
    3.  Nyní přijde na řadu šlehač – ušleháme jako klasickou šlehačku a asi po dvou minutách, by krém měl být již dostatečně pevný.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]