Univerzální Citronovo-vanilkový krém: Skvělý doplněk pro vaše dezerty

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

6 žloutků
250 g krystalového cukru
130 g hladké mouky
1 l mléka
1 vanilkový lusk
Kůra ze 2 citronů

Kroky:

  1. Do mléka přidáme kůru z citronu a semínka z vanilkového lusku. Zahřejeme a přivedeme k varu, poté odstavíme a scedíme.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Za stálého šlehání postupně přiléváme teplé mléko a směs spojíme.
  3. Směs vrátíme na sporák a za stálého míchání postupně přidáváme prosátou mouku. Vaříme, dokud krém nezhoustne.
  4. Krém necháme vychladnout. Vychladlý krém lze kombinovat s tvarohem, mascarpone nebo máslem pro bohatší chuť.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]