Univerzální rumový žloutkový krém, který se hodí skoro ke všemu!

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 ml mléka
6 žloutků
2 lžíce rumu
2 balení vanilkového cukru
2 lžíce moučkového cukru
130 g másla

Kroky:

  1. V mléce rozmícháme pudinkový prášek, vanilkový cukr a žloutky. Přemístíme směs do vodní lázně a zahříváme za stálého míchání, dokud nezhoustne jako pudink.
  2. Odstraníme z vodní lázně, přidáme moučkový cukr a rum, poté misku vložíme do studené vody a šleháme, dokud hmota nevychladne.
  3. V jiné misce vyšleháme měkké máslo a po lžičkách jej postupně vešleháme do vychladlého žloutkového krému.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]