Ingredience:
1.5 kg hovězího masa
0.5 kg cibule
200 ml slunečnicového nebo olivového oleje
sůl
pepř
koriandr
Kroky:
- Připravte si dostatečně velkou mísu, do které nalijte slunečnicový olej, přidejte sůl, pepř a koriandr.
- Všechny přísady pořádně promíchejte.
- Každou cibuli rozřízněte na 4 kusy a přidejte do olejové směsi.
- Cibuli můžete trochu posolit, ale dávejte pozor abyste to nepřehnali.
- Maso si pokrájejte na silnější plátky, ale nevyklepávajte ho.
- Po kouscích vkládejte maso do marinády.
- Misku zakryjte a nechte maso marinovat alespoň 40 minut.
- Po době marinování, můžete maso ihned péct či grilovat.
- Do marinády můžete přidat i jiné přísady, například bazalku, tymián či česnek.
- Vhodná nejen pro hovězí ale i vepřové.