Ingredience:
3 vejce
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
2 lžíce medu nebo moučkového cukru
2 lžíce kakaa
vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
700 ml smetany
2 vanilkové pudinky
ztužovač šlehačky – dle potřeby
100 g čokolády
100 g hořké čokolády
olej
trochu smetany
Kroky:
Krém
- 700 ml smetany
- 2 vanilkové pudinky
- ztužovač šlehačky – dle potřeby
- 100 g čokolády
Poleva
- 100 g hořké čokolády
- olej
- trochu smetany
- Nejprve vezmeme všechny igredience na korpus a důkladně je smícháme.
- Poté hotovou směs vylijeme na pekáč a pečeme 10 minut v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů.
- U krému postupujeme tak, že si nejprve vyšleháme smetanu.
- Klasickým způsobem si uvaříme 2 vanilkové pudinky.
- Poté vše necháme v lednici pořádně vychladit.
- V případě potřeby můžete použít ztužovač.
- Posledním krokem je nasekání čokolády na drobno.
- Poté vezměte všechny připravené ingredience a smíchejte je dohromady
- Tímto krémem poté potřete upečený vychladlý korpus.
- Aby byl dezert dokonalý, na polevu si ještě rozpusťte čokoládu, kterou smíchejte s trochou oleje a smetanou. Smetanu přidávejte vždy dle potřeby.
- Výslednou polevou zalijte krém a dejte na pár hodin do lednice vychladit.
- Jako ozdobu můžete použít téměř cokoliv.
- Doporučujeme použít karamel, oříšky či rozdrcené sušenky.