Úžasné pudingové kostky s krémem a šlehačkou posypané čokoládou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 vejce
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
2 lžíce medu nebo moučkového cukru
2 lžíce kakaa
vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
700 ml smetany
2 vanilkové pudinky
ztužovač šlehačky – dle potřeby
100 g čokolády
100 g hořké čokolády
olej
trochu smetany

Kroky:

  1. Krém

    • 700 ml smetany
    • 2 vanilkové pudinky
    • ztužovač šlehačky – dle potřeby
    • 100 g čokolády

    Poleva

    • 100 g hořké čokolády
    • olej
    • trochu smetany
    1. Nejprve vezmeme všechny igredience na korpus a důkladně je smícháme.
    2. Poté hotovou směs vylijeme na pekáč a pečeme 10 minut v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů.
    3. U krému postupujeme tak, že si nejprve vyšleháme smetanu.
    4. Klasickým způsobem si uvaříme 2 vanilkové pudinky.
    5. Poté vše necháme v lednici pořádně vychladit.
    6. V případě potřeby můžete použít ztužovač.
    7. Posledním krokem je nasekání čokolády na drobno.
    8. Poté vezměte všechny připravené ingredience a smíchejte je dohromady
    9. Tímto krémem poté potřete upečený vychladlý korpus.
    10. Aby byl dezert dokonalý, na polevu si ještě rozpusťte čokoládu, kterou smíchejte s trochou oleje a smetanou. Smetanu přidávejte vždy dle potřeby.
    11. Výslednou polevou zalijte krém a dejte na pár hodin do lednice vychladit.
    12. Jako ozdobu můžete použít téměř cokoliv.
    13. Doporučujeme použít karamel, oříšky či rozdrcené sušenky.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]