Úžasný banánový nepečený dezert z máslových sušenek recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 bal.vanilkový pudink
700 ml studeného mléka
1/3 šálek arašídového másla (nemusí být)
240 ml smetany na šlehání
27 ks máslových sušenek
3 ks banánu
60 g čokoláda
2 šálky moučkového cukru
1/4 šálek másla
1 lžička vanilkové exencie esence
2 lžíce mléka

Kroky:

    1. V malém množství mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko dáme ohřát na oheň. Když mléko vře, přidáme rozmíchaný pudinkový prášek, arašídové máslo (nemusíte dávat) a uvaříme hustý pudink. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a vařečkou ji přimícháme k pudinku.
    2. Připravíme si malou formu, dno vyložíme sušenkami, navrstvíme pudigový krém, poklademe na kolečka nakrájené banány, znovu poklademe sušenky, navrstvíme zbývající krém, poklademe na kolečka nakrájené banány a uložíme poslední vrstvu sušenek. Na vrch navrstvíme čokoládový krém, který připravíme následovně:
       
    3. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a necháme ji mírně vychladnout. Přidáme moučkový cukr, máslo, vanilku a nakonec přilijeme mléko. Vymícháme do krémové hmoty (pokud máte velmi hustou, přidejte trochu více mléka, ale opatrně).

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]