Velmi lahodné a nadýchané karbanátky z cuket s mletým masem – neobvyklé jídlo recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

libové mleté maso – 300−400 g
vejce – 2−3 ks
cuketa – 1 středně velká
krupice – 2 polévkové lžíce
sůl – půl čajové lžičky
strouhanka nebo mouka
pepř
koření – podle chuti
rostlinný olej – na smažení

Kroky:

    1. Umyjte cuketu a nastrouhejte ji nahrubo, šťávu slijte.
    2. K cuketě přidejte vejce, mleté maso, krupici, opepřete, osolte, promíchejte.
    3. Odstavte na 15 minut.
    4. Namočte si ruce, utvořte nadýchané karbanátky, každý obalte ve strouhance nebo mouce a opečte dozlatova.
    5. Karbanátky můžete udělat i dietní – použijte mleté maso krůtí nebo kuřecí a místo smažení je upečte v troubě.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]