Vepřové koleno naložené v medové marinádě. Super chuť a snadná příprava recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Vepřové koleno (800–1000 g)
5-6 stroužků česneku
1 lžička soli
1 lžička mletého černého pepře
1 čajová lžička medu
1 lžíce majonézy
1 malá lžička hořčice
1 čajová lžička koření

Kroky:

    1. Koleno vyčistěte, umyjte a usušte.
    2. Proveďte hlubší řezy do kůže a vložte stroužky česneku.
    3. Smíchejte všechny ostatní přísady do směsi, kterou taktéž vpracujte pod kůži do masa.
    4. Nechte maso marinovat nejlépe přes noc.
    5. Koleno umístěte do plechu, nebo pekáče a pečte v troubě 2 až 2,5 hodiny při 160-170 stupních.
    6. Po vypnutí trouby nechte maso ještě 30 minut dojít v teple a můžete podávat.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]