Vepřové koleno pečené s hořčicí – pikantní maso s jemnou a zlatavou kůrkou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 ks vepřové koleno (syrové)
4-5 stroužků česneku
1 malý pohár hořčice
sůl
pepř
černý pepř

Kroky:

    1. Vepřové koleno omyjeme vodou a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
      Koleno prošpikujeme plátky česneku tak, že v mase nožem vytvoříme menší dírky, do kterých vložíme jednotlivé plátky česneku.
    2. Potom koleno potřeme solí, pepřem a polovinou sklenice hořčice. Maso položíme do nádoby, nádobu uzavřeme průhlednou potravinářskou fólií a necháme koleno marinovat 24 hodin, případně alespoň přes noc. Maso průběžně otáčíme.
    3. Po 24 hodinách maso potřeme zbývající hořčicí, zabalíme do alobalu a dáme zhruba na hodinu zapékat do trouby, můžeme i déle. Já jsem koleno pravidelně kontrolovala, rozbalovány alobal a píchala do masa nožem.
    4. Jakmile nůž do masa lehce pronikne, můžeme složit alobal a nechat koleno ještě chvíli zapékat až do vytvoření zlatavé kůrky.
    5. Podáváme se zeleninou, přílohu si zvolte podle vlastních preferencí.Chuťově se jedná o velmi pikantní masíčko s jemnou a zlatavou kůrkou!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]