Vepřové koleno v medovo-česnekové marinádě Recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 celé vepřové koleno
2ks cibule červená velká
Špetka soli
Bobkový list

Kroky:

    1. Nejprve si očistěte a na plátky nakrájejte cibuli, kterou si vyskládejte na dno hrnce.
      Poté přidejte očištěné vepřové koleno.
    2. Vše potom zalijte vodou tak, aby hladina vody pokrývala vrch masa.
      Pak už jen dochutit solí a bobkovým listem.
      Nechte takto vařit přibližně jednu hodinu při střední teplotě.
    3. V průběhu toho si připravte marinádu smícháním medu, oleje, lisovaného česneku, koření a soli.
      Jakmile se Vám koleno bude zdát měkké, vyndejte ho z hrnce a položte si ho na vymazaný pekáč.
    4. Celé koleno přelijte připravenou marinádou a ujistěte se, že je koleno obaleno ze všech stran.
    5. Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 15 minut.
    6. Poté je třeba koleno otočit, opět ho přelít marinádou a péct dalších 15 minut

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]