Ingredience:
Maso 1 kg (v mém případě vepřová kýta, ale můžete zkusit i krůtí maso)
Hořčice pikantní nebo obyčejná (3 lžíce takové a 3 lžíce takové)
Med - 1 lžíce
Rozmarýn, sůl, pepř, pálivou papriku
Česnek 3-4 stroužky
cibule
trochu vody
Kroky:
- Nejlepší je maso nechat marinovat přes noc. Maso omyjeme, osušíme, nakrojíme, marinujeme a necháme ho 24 hodin stát. Následující den stačí jen vložit maso do trouby předehřáté na 180 ° a pečeme asi 1,5-2 hodiny. K přípravě marinády na maso se smíchá po 3 lžíce hořčice pikantní a obecné, lžíci medu, sůl, pepř a pálivé papriky. Do marinády můžeme přidat i trošku vody. Oloupeme česnek a nakrájíme na malé kousky. Nařezané maso naplníme nasekaným česnekem, jako na obrázku níže.
- Marinádu navrstvíme na maso a posypeme bylinkami a necháme v ledničce přes noc.
- Na druhý den před pečením vyjmeme z chladničky alespoň dokud se rozehřeje trouba. Obložíme cibulovými kroužky a vložíme do trouby. Nejdříve pečeme přikryté a asi 40 minut před koncem odkryjeme.
- Pečeme 1,5 - 2 hodiny. Můžeme podávat se salátem. je to perfektně ochucené a přitom jednoduché jídlo!