Vepřové maso s bramborami a majoránkou, rychlý a snadný recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

½ kg vepřového masa
1 kg brambor
6 stroužků česneku
1 čajová lžička majoránky
1 čajová lžička sladké papriky
1 cibule
hrst zeleného hrášku
sůl a pepř dle vaší chuti
olej

Kroky:

    1. Najemno nakrájenou cibuli osmažte dozlatova na rozpáleném oleji.
    2. Odložte ji stranou a do výpeku vložte maso nakrájené na malé kostky.
    3. Zprudka krátce orestujte, přidejte rozetřený česnek a usmaženou cibuli, přisypte majoránku, sladkou papriku, pepř a sůl.
    4. Vše krátce osmahněte a podlijte vodou.
    5. Přikryjte poklicí a vařte doměkka.
    6. Jakmile je maso měkké, cca za 40 minut, přidejte hrášek a duste dalších 15 až 20 minut.
    7. Pokud se vám zdá, že máte již málo šťávy, mírně podlijte vodou.
    8. Mezi tím si očistěte brambory a nakrájejte je na kostky zhruba stejně velké, jako máte maso.
    9. Osolte je a opékejte na oleji doměkka.
    10. Upečenou masovo-zeleninovo směs nakonec promíchejte s brambory a podávejte.
    11. Dobrou chuť.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]