Vepřové maso s majoránkovými bramborami připravené za 20 minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

0.5 kg vepřového
1 kg brambor
6 stroužků česneku
1 čajová lžička majoránky
1 lžička papriky
1 lžička mletého pepře
1 cibule
1 hrst hrášku
olej
sůl

Kroky:

    1. Vepřové maso nakrájíme na malé kostky. Osmahneme na velké pánvi krátce v oleji. Přidáme rozdrcený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme k masu.
    2. Přidejte sůl podle chuti, pepř, papriku a majoránku. Podlejte vodou a takhle vařte, dokud se voda nevyvaří.
    3. Mezitím jsou syrové brambory nakrájeny na zhruba stejné kostky jako maso.
    4. Když je maso po 40 minutách měkké, přidejte hrst zeleného hrachu a pokračujte ve vaření po dobu 15 až 20 minut.
    5. V tuto chvíli znovu přidáme vodu, ale nenecháme ji tentokrát vyvařit.
    6. Mezitím osmahneme na jiné pánvi brambory na oleji a osolíme.
    7. Nakonec promísíme s masem a můžeme podávat.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]