Ingredience:
0.5 kg vepřového
1 kg brambor
6 stroužků česneku
1 čajová lžička majoránky
1 lžička papriky
1 lžička mletého pepře
1 cibule
1 hrst hrášku
olej
sůl
Kroky:
- Vepřové maso nakrájíme na malé kostky. Osmahneme na velké pánvi krátce v oleji. Přidáme rozdrcený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme k masu.
- Přidejte sůl podle chuti, pepř, papriku a majoránku. Podlejte vodou a takhle vařte, dokud se voda nevyvaří.
- Mezitím jsou syrové brambory nakrájeny na zhruba stejné kostky jako maso.
- Když je maso po 40 minutách měkké, přidejte hrst zeleného hrachu a pokračujte ve vaření po dobu 15 až 20 minut.
- V tuto chvíli znovu přidáme vodu, ale nenecháme ji tentokrát vyvařit.
- Mezitím osmahneme na jiné pánvi brambory na oleji a osolíme.
- Nakonec promísíme s masem a můžeme podávat.