Vepřový masový závin z listového těsta recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

50 g másla
1 velkou cibuli
1 stroužek česneku
2 lžíce nasekané petrželky
700 g vepřového mletého masa
2 lžičky hořčice
1 vejce
450 g listového těsta
3 natvrdo uvařená vejce
sůl
pepř

Kroky:

    1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
    2. Na másle orestujeme na mírném ohni cibuli, česnek a petržel.
    3. Na cibulce osmahneme mleté ​​maso, přidáme hořčici a rozšlehaná vejce (nechte si trochu na pomazání těsta), osolte a opepřete.
    4. Mezitím listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku.
    5. Masovou nádivku dejte do středu obdélníku. Na maso položte uvařená vejce.
    6. Na delších stranách obdélníku udělejte šikmé řezy. Zhruba 2 cm směrem ke kraji. Vzniknou Vám proužky. Ty překřížíte a uzavřete tímto způsobem závin. Pokud Vám nějaké těsto zůstalo, můžete jim závin dozdobit.
    7. Potřete těsto zbylým vejcem a pečte 40 minut (dozlatova).

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]