Výborné dušené maso ve sklenici až na 10 měsíců recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg masa
0,5 kg tuku
1 polévková lžíce. l sůl
1-2 bobkové listy na jar
5-6 pepřových kukuřiček na jar
černý pepř podle chuti

Kroky:

  1. Maso omyjte vodou a osušte
  2. Maso nakrájejte na 6-7 cm velké kousky a dejte do mísy
  3. Maso osolte a opepřte. Maso promíchejte a na 1 hodinu uzavřete a nechte marinovat
  4. Sklenice důkaldně omyjte a sterilizujte. Například tím, že sklenice omyjete a osušené je vložíte do mikrovlnné trouby na 3 minuty.
  5. Na dno každé sklenice dejte 1-2 bobkových listů a několik kuliček nového koření
  6. Sklenici napňte masem 3 cm pod okraj
  7. Do plechu nalijte trochu vody a vyskládejte sklenice
  8. Vložte do trouby a pečtě na 250 stupňů. Jakmiel se maso začne vařit ztlumte troubu na 150 stupňů po dobu cca 3 hodin.
  9. Mezitím nakrájejte tuk a vložte na pánev. Rozehřejte a následně tukem polijte maso potom, co ho vyndáte z trouby
  10. Poté sklenice uzavřete víčky a nechte zchladit.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]