Výborný švédský jablečný dort recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 vejce
225 g kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
75 g hl. mouka
1 kg jablka
1 bal. vanilkový pudinkový prášek (případně 2
podle hustoty směsi)
150 g máslo
200 ml smetany na šlehání
1 ztužovač
Čokoládu a skořici na ozdobení

Kroky:

    1. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s 50 g cukru, přidáme 3 lžíce studené vody a šleháme do pěny.
    2. Bílky vyšleháme s trochou soli a 50 g cukru na tuhý sníh.
    3. Sníh pomalu přimícháme do žloutkové směsi a potom pomalu ručně vmícháme sypkou směs – ideálně přes sítko.
    4. Navrstvíme do vymazané a vysypané formy.
    5. Pečeme při teplotě 150 stupňů 25 minut.
    6. Necháme vychladnout ve formě.
    7. Jalbká očistíme, nastrouháme.
    8.  Cukr smícháme s pudinkovým práškem a rozmícháme v 125 ml vody, dáme na plamen a do horké směsi přidáme jablka a máslo – vaříme do zhoustnutí.
    9. Seřízněte jablka a promíchejte s 125 g cukru a pak smíchejte prášek s pudink v nádobě s 125 ml vody.
    10. Přidejte máslo a strouhaná jablka a za stálého míchání přiveďte k varu. Mícháme několik minut a vaříme do zhoustnutí.
    11.  Když směs mírně vychladne, navrstvíme na korpus.
    12. Smetanu ušleháme se ztužovačem a navrstvíme na vrch.
    13. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]