Vynikající masové kuličky zapečené s rýží a s výbornou omáčkou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 g mletého masa (vepřové
hovězí nebo kombinaci obou)
300 g rýže – nemusí být uvařená doměkka
1 vejce
1 větší cibuli
1 větší mrkev
2 stroužky česneku
Sůl
pepř
3 lžíce rajčatového protlaku
1-2 lžíce pálivého kečupu
pálivou papriku
majoránku
vegetu
3 lžičky hladké mouky
kopr
vodu
olej

Kroky:

    1. ½ cibule a 2 stroužky česneku si rozmixujeme. V misce spojíme mleté ​​maso, rýži a rozmixovaný česnek a cibulku.
    2.  

      Přidáme vejce, sůl, pepř a promícháme. Z hmoty tvarujeme jednotlivé kuličky – karbanátky, které skládáme na vymazaný plech.

    3.  

      Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme i strouhanou mrkev a vše spolu restujeme, nakonec přidáme i rajský protlak, kečup a špetku pálivé papriky (můžete vynechat).

    4.  

      Potom přidáme 1 šálek vody a necháme asi 5-7 minut povařit. Přidáme i oblíbené koření – já dala vegetu, kopr a majoránku.

    5.  

      Ve sklenici vody rozmícháme mouku, přidáme sůl a promícháme. Nakonec tuto směs nalijeme na pánev a dobře promícháme. Nalijeme na karbanátky a vložíme do vyhřáté trouby.

    6.  

      Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi hodinu. Prvních 40 minut pečeme pod alobalem.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]