Ingredience:
400 g mletého masa (vepřové
hovězí nebo kombinaci obou)
300 g rýže – nemusí být uvařená doměkka
1 vejce
1 větší cibuli
1 větší mrkev
2 stroužky česneku
Sůl
pepř
3 lžíce rajčatového protlaku
1-2 lžíce pálivého kečupu
pálivou papriku
majoránku
vegetu
3 lžičky hladké mouky
kopr
vodu
olej
Kroky:
- ½ cibule a 2 stroužky česneku si rozmixujeme. V misce spojíme mleté maso, rýži a rozmixovaný česnek a cibulku.
-
Přidáme vejce, sůl, pepř a promícháme. Z hmoty tvarujeme jednotlivé kuličky – karbanátky, které skládáme na vymazaný plech.
-
Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme i strouhanou mrkev a vše spolu restujeme, nakonec přidáme i rajský protlak, kečup a špetku pálivé papriky (můžete vynechat).
-
Potom přidáme 1 šálek vody a necháme asi 5-7 minut povařit. Přidáme i oblíbené koření – já dala vegetu, kopr a majoránku.
-
Ve sklenici vody rozmícháme mouku, přidáme sůl a promícháme. Nakonec tuto směs nalijeme na pánev a dobře promícháme. Nalijeme na karbanátky a vložíme do vyhřáté trouby.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi hodinu. Prvních 40 minut pečeme pod alobalem.