Vynikající pečené maso v marinádě recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 kg vepřového bůčku
1,5 ČL soli
1 ČL černého mletého pepře
1/2 ČL červené mleté ​​papriky
1,5 ČL sušeného česneku nebo 4 – 5 stroužků čerstvého česneku
alobal

Na marinádu:
1 jablko
6 PL sójové omáčky
3 PL rajčatové pasty nebo kečupu
3 PL citrónové šťávy
1 PL cukru
1 ČL sušeného česneku
1 ČL mleté ​​červené papriky
1/3 ČL skořice

Kroky:

  1. Kůži na mase můžeme odstranit nebo ji nařežeme.
  2. Do misky si nasypeme sůl, černý pepř, červenou mletou papriku, sušený česnek a promícháme. Touto směsí posypeme maso všude na povrchu i v zářezech.
  3. Potom nařežeme pár zářezů, do kterých vložíme stroužky česneku.
  4. Maso nyní zabalíme do alobalu, uložíme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 °C asi 2 hodiny.
  5. Mezitím si připravíme marinádu. Jablko si očistíme, nastrouháme. Smícháme se sójovou omáčkou, rajčatovou pastou a citrónovou šťávou.
  6. Nakonec ještě přidáme cukr, sušený česnek, červenou mletou papriku a skořici. Dobře promícháme.
  7. Dáme na sporák a vaříme, dokud nevznikne hladká hmota.
  8. Upečené maso si vybalíme z alobalu a celé ho potřeme připravenou marinádou ze všech stran.
  9. Maso položíme na rošt a pečeme při teplotě 220 °C asi 10 – 15 minut.
  10. Hotové maso přikryjeme alobalem. Necháme stát 15 minut. Hotové maso můžeme podávat.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]