Vynikající šťavnatá roláda z hovězího masa na bílém víně recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg hovězího masa
1 cibuli
100 ml bílého suchého vína
400 ml rajčatové šťávy
2 vejce
2 stroužky česneku
200 g tvrdého sýra
3 PL strouhanky
1/2 ČL sušeného oregána
1/2 ČL sušené bazalky
1/2 ČL petržele
1/2 ČL mletého pepře
1/2 ČL soli

Kroky:

    1. Nakrájejte si cibuli a česnek nastrouhejte pomocí struhadla.
    2. V misce si smíchejte česnek, strouhanku, bazalku, oregáno, petržel a sůl. Přidejte vejce, nastrouhaný sýr a vše důkladně promíchejte.
    3. Rozložte si maso na krájecí desku a rozřízněte ho podél vláken. Neprořízněte ho do konce, jinak získáte 2 kusy, ne jeden. Tloušťka masa by neměla přesahovat 1 cm. Nyní maso okořeňte a osolte.
    4. Náplň rovnoměrně naneste na celý povrch masa. Nezapomeňte si na jednom okraji nechat 2-3 cm volný prostor.
    5. Nyní maso srolujte do rolády a dbejte na to, aby nádivka zůstala uvnitř.
    6. Maso si pevně svažte pomocí kuchyňské nitě.
    7. Cibuli spolu s masovou roládou položte na pánev (švem dolů). Maso polijte rajčatovou šťávou a vínem. Pánev následně přikryjte alobalem, vložte ji do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 2 hodiny.
    8. Pro získání té správné zlatavé barvy před koncem pečení odstraňte alobal z pánve a pečte ještě dalších 20 minut.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]