Vynikající tradiční ukrajinský boršč se zakysanou smetanou vitamínová bomba recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 gramů hovězího masa
250 gramů vepřového masa (nejlépe plec)
250 gramů uzeného masa (případně hovězí kost– 100 gramů)
250 gramů hlávkového zelí
150 gramů červené řepy
200 gramů kořenové zeleniny (petržel, mrkev)
100 gramů brambor
50 gramů rajského protlaku
vepřové sádlo
pár stroužků česneku
1 velká cibule
1 zakysaná smetana
sůl, koření
bobkové listy
ocet
2 litry vody

Kroky:

  1. Všechny druhy masa, které máme si opracujeme, umyjeme a dáme do jednoho velkého hrnce
  2. Zalijeme studenou vodou a vaříme asi dvě hodiny na mírném ohni
  3. Maso si vyndáme (vepřové o něco dřív, než hovězí), nakrájíme na malé kostičky a opět vrátíme do vývaru
  4. Mezitím si veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky
  5. Pokud chceme, aby řepa neztratila barvu, můžeme ji nejdřívě povařit ve slupce
  6. Na cibui a sádle si krátce zeleninu podusíme a pak ji zalijeme trochou vývaru z masa
  7. Když je zelenina poloměkká, přidáme ji všechnu do vývaru
  8. Nyní můžeme přidat i zelí a brambory, bobkové listy, koření a sůl
  9. Na sádle si podusíme na kostky nakrájenou převařenou červenou řepu a přidáváme postupně rajčatový protlak a dochucujeme octem, případně cukrem
  10. K červené řepě přidáme buď nakrájený nebo prolisovaný česnek a celou směs přimícháme k vývaru
  11. Dochutíme podle potřeby
  12. Podáváme se zakysanou smetanou

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]