Vynikající zapečená cuketa s česnekem křupavá i bez strouhanky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 cuketa
3 stroužky česneku
čerstvá petrželová ňať
hrst vlašských ořechů
olej
sůl
koření podle chuti

Kroky:

  1. Cuketu si umyjeme a důkladně oloupeme
  2. Pokud má nějaká jadérka, opatrně je z ní vyndáme
  3. Cuketu si nakrájíme na malá kolečka, podobně jako když krájíme brambory
  4. Do pánve nalijeme olej a necháme rozpálit na střední stupeň
  5. Na rozpáleném oleji opékáme cuketu tak, aby byla jemně nazlátlá, nesmíme to však přehnat, aby vnitřek cukety nebyl kašovitý
  6. Petržel si umyjeme a nasekáme nadrobno
  7. Nastrouháme se stroužky česneku
  8. Vlašské ořechy si namixujeme, nebo rozdrtíme nožem nadrobno
  9. V misce nakonec smíchám nať, česnek, ořechy, sůl, pepř a trochu olivového oleje
  10. Poté směs přidáme k cuketě a důkladně promícháme a podáváme

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]