Záhorácký závitek aneb jídlo po pořádného strávníka po náročném dni.

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

plátky bůčku (krkovice)
sůl
pepř
česnek
uzené maso
kysané zelí
cibule

Poznámka:

Plátky bůčku (může být i krkovice) naklepu, osolím, opepřím a pomažu rozetřeným
česnekem. Pokladu uzeným (plátečky) a navrším mírně podušené kysané zelí na cibulce.
Vytvořím závitek, opeču na pánvičce ze všech stran a dám bokem.
Zvlášť v kastrůlku osmažím cibuli téměř do hněda, přidám opečené závitky + výpek z pánve.
Podleju mírně vodou a dám do trouby na 170 stupňů a peču do měkka.
Dále přendám na plotnu, závitky vyndám, přeleju případně vodou a zahustím vodou s hladkou moukou.
Pořádně vše provařím.
Já do omáčky ještě přidám zbytek zelí a nechávám i cibuli. Dobrou chuť.

Recept nám zaslala p. Alena Šubrtová.

Děkujeme 😍

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]