Zapečené křehké mleté maso s bramborami a zeleninou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g hovězího masa
1 kg brambor
1 vejce
250 ml mléka
100 g másla
1 cibuli
50 g sýru
sůl a pepř dle chuti

Kroky:

    1. Nejprve si oloupejte a uvařte brambory ve slané vodě.
    2. Vodu následně slijte a přidejte 50 g másla.
    3. Brambory poté rozmačkejte.
    4. Zahřejte si v menším hrnci mléko a to poté přidejte do bramborové kaše.
    5. Vše poté důkladně smíchejte. Měla by Vám vzniknout homogenní směs.
    6. Oloupejte si a nakrájejte cibuli na malé kousky.
    7. Cibuli si poté osmažte dozlatova.
    8. Přidejte mleté ​​maso a smažte ho, dokud není hotové, za neustálého míchání.
    9. Nezapomeňte přidat sůl a pepř.
    10. Hotovou masovou směs přeneste do větší misky a nechte vychladit.
    11. Jakmile se maso ochladí, přidejte vejce a promíchejte.
    12. Pečící formu si vymažte máslem. Jako dolní vrstvu zvolte masovou směs a na vrch aplikujte bramborovou kaši.
    13. Pečte cca 15 minut.
    14. Poté vyjměte z trouby, přidejte strouhaný sýr a vložte jej zpět do trouby na dalších cca 5 minut.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]