Ingredience:
4 brambory (obyčejné či červené)
1 polévková lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce pažitky
2 polévkové lžíce nastrouhaného sýra
1 polévková lžíce nastrouhaného parmazánu
sůl
koření
další koření či bylinky
Kroky:
- Předehřejte troubu.
- Důkladně omyjte brambory, neoloupejte je. Ve vroucí vodě brambory vařte 15 – 20 minut do měkka.
- V misce smíchejte olivový olej a rozmačkaný česnek.
- Plech vyložte pečícím papírem.
- Uvařené brambory na něj položte.
- Brambory částečně rozmačkejte
- Můžete také brambory překrýt utěrkou a dlaní brambory rozmáčknout.
- Na každý brambor nalijte trochu olivového oleje s česnekem.
- Posypte špetkou soli a pepře případně dalšího koření.
- Přidejte parmazán, sýr a nakrájenou pažitku.
- Dejte na gril či do trouby na 7 – 10 minut, dokud není sýr rozteklý a brambory křupavé.