Ingredience:
4 brambory
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku (kdo má rád
může i více)
1 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce nastrouhaného sýru
1 lžíce nastrouhaného parmazánu
sůl a pepř na dochucení
jiné bylinky podle chuti
Kroky:
- Nejdříve si předehřejeme troubu na 200 stupňů.
- Brambory si pořádně omyjeme, neloupeme je, ale ponecháme ve slupce.
- Vložíme je do hrnce s vodou a vaříme klasicky 15-20 minut.
- V misce si mezitím smícháme olivový olej a česnek.
- Připravíme si plech, který vyložíme papírem na pečení.
- Položíme na něj uvařené brambory a pomocí vidličky jejich trochu rozmačkáme.
- Na každý brambor pak dáme trošku olivového oleje s česnekem, posypeme solí a pepřem, případně i bylinkami.
- Na samí konec přidáme parmazán a strouhaný sýr a celé to dáme zapéct do trouby na 7-10 minut. Pokud máte funkci grilování, je to ještě lepší.