Ingredience:
12 plátků vepřových řízků
12 plátků toastového sýra
500 g čerstvých hub
3 větší cibule
200 g slaniny
Pórek nakrájený na kolečka
700 ml smetany na šlehání (případně smetany na vaření ale šlehačka je chutnější)
250 g zakysané smetany
Sůl
pepř
červená paprika
kari koření
Hořčice
rajčatový protlak
bílé víno (smíchané ve stejném poměru – asi 3 lžíce z každé přísady)
Kroky:
- Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem, nasolíme, opepříme a uložíme na plech vymazaný olejem s vyššími okraji.
- Na maso uložíme plátky sýra. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi. Přidáme slaninu a později i houby nakrájené na kousky.
- Osolíme, opepříme a když se začne z hub odpařovat kapalina, navrstvíme na sýrovou vrstvu.
- Na tuto vrstvu rozložíme pórek nakrájený na kolečka.
- Oba druhy smetany promícháme a ochutíme solí a kořením. V jiné misce rozmícháme hořčici s protlakem a bílým vínem – přísady jsem dávala od oka, ale asi 3 lžíce z každé přísady.
- Tuto směs vmícháme do smetany a navrstvíme na směs na plechu.
- Vložíme do ledničky marinovat na 12-24 hodin, pak vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 90 minut – prvních 30 minut můžeme péct pod alobalem.