Zapečené vrstvené vepřové maso ,,dřevorubecká bašta,, recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

12 plátků vepřových řízků
12 plátků toastového sýra
500 g čerstvých hub
3 větší cibule
200 g slaniny
Pórek nakrájený na kolečka
700 ml smetany na šlehání (případně smetany na vaření ale šlehačka je chutnější)
250 g zakysané smetany
Sůl
pepř
červená paprika
kari koření
Hořčice
rajčatový protlak
bílé víno (smíchané ve stejném poměru – asi 3 lžíce z každé přísady)

Kroky:

    1. Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem, nasolíme, opepříme a uložíme na plech vymazaný olejem s vyššími okraji.
    2. Na maso uložíme plátky sýra. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi. Přidáme slaninu a později i houby nakrájené na kousky.
    3. Osolíme, opepříme a když se začne z hub odpařovat kapalina, navrstvíme na sýrovou vrstvu.
    4. Na tuto vrstvu rozložíme pórek nakrájený na kolečka.
    5. Oba druhy smetany promícháme a ochutíme solí a kořením. V jiné misce rozmícháme hořčici s protlakem a bílým vínem – přísady jsem dávala od oka, ale asi 3 lžíce z každé přísady.
    6. Tuto směs vmícháme do smetany a navrstvíme na směs na plechu.
    7. Vložíme do ledničky marinovat na 12-24 hodin, pak vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 90 minut – prvních 30 minut můžeme péct pod alobalem.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]