Zapečený karbanátek se sýrem, bramborová kaše, rajče.

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Mleté maso (ochutíme jak jsme zvyklí)
cibule
vejce
trocha strouhanky
olej
brambory
sůl
smetana ke šlehání
eidam

Poznámka:

Mleté maso si okořeníme a ochutíme, tak jak jsme každý zvyklý i s cibulí, vejcem, s trochou strouhanky apod.
Vytvoříme větši karbenátky)(já měla po 150g) vložíme do pekáče mírně vymaštěným olejem(já zvolila olivový)
na karbanátky poklademe nastrouhanou a vyždímanou bramboru,kterou osolíme, na vrch brambory nandáme
ušlehanou smetanu ke šlehání a ještě přidáme nastrouhaný eidam, pekáč přikryjeme alobalem a dáme péct cca
na 150-180° na 30 min.po té alobal sejmeme a necháme ještě 10 min péct do zrůžovění sýra. Má trouba to
zvládla celkem za 30min.

Přeji dobrou chuť

 

 

 

Recept nám zaslala p. Blanka Kozáková.

Děkujeme 😍

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]