Ingredience:
1.5 kg vepřového masa
60 ml světlého piva
100 ml slunečnicového oleje
gulášové koření
1 lžíce medu
2 kg brambor (nakrájíme na plátky)
koření podle chuti
2 cibule – červená a bílá
100 g slaniny
4-5 stroužků česneku
200 g zakysané smetany
hrst petrželky
Kroky:
- Z oleje, gulášového koření, medu a piva uděláme marinádu. Na plech uložíme brambory a potřeme tenkou vrstvou marinády.
- Zbylou využijeme k masu.
- Cibuli nakrájíme na kolečka a položíme na brambory. To samé uděláme i se slaninou.
- Navrch položíme marinovanou krkovičku.
- Celý proces opakujeme a ukládáme jednu vrstvu za druhou.
- Přikryjeme hliníkovou fólií a troubu vyhřejeme na 200°C. Pečeme 50-60 minut.
Na následující straně vám ukážeme poslední kroky receptu.
- Připravíme omáčku. Smícháme smetanu, protlačený česnek a oblíbené koření podle chuti.
- Několik minut před koncem pečení omáčkou polijeme maso. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.