Zapékaná krkovička pro milovníky grilování recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1.5 kg vepřového masa  
60 ml světlého piva
100 ml slunečnicového oleje
gulášové koření
1 lžíce medu
2 kg brambor (nakrájíme na plátky)
koření podle chuti
2 cibule – červená a bílá
100 g slaniny
4-5 stroužků česneku
200 g zakysané smetany
hrst petrželky

Kroky:

    1. Z oleje, gulášového koření, medu a piva uděláme marinádu. Na plech uložíme brambory a potřeme tenkou vrstvou marinády.
    2. Zbylou využijeme k masu.
    3. Cibuli nakrájíme na kolečka a položíme na brambory. To samé uděláme i se slaninou.
    4. Navrch položíme marinovanou krkovičku.
    5. Celý proces opakujeme a ukládáme jednu vrstvu za druhou.
    6. Přikryjeme hliníkovou fólií a troubu vyhřejeme na 200°C. Pečeme 50-60 minut.
      Na následující straně vám ukážeme poslední kroky receptu.
    7. Připravíme omáčku. Smícháme smetanu, protlačený česnek a oblíbené koření podle chuti.
    8. Několik minut před koncem pečení omáčkou polijeme maso. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]