Zdravá varianta knedlíků, které si můžete dát absolutně ke všem omáčkám či masu.

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Ingrediencie:
⁃ 6 ks stredne veľkých zemiakov (ktoré sme si deň predtým uvarili, nechali vychladnúť a nakoniec sme ich popučili)
⁃ 1 vajíčko
⁃ Soľ
⁃ 4 - 5 lyžic hladkej kukuričnej múky
⁃ Kokosový olej v spreji

Poznámka:

Postup:
Popučené zemiaky si zmiešame so soľou, vajíčkom, kukuričnou múkou a vypracujete cesto. V prípade, že by bolo cesto veľmi lepivé, tak môžete kukuričnú múku ešte pridať
Z hotového cesta si vypracujete valček (Vid. video) a opatrne ho vložíme do vriacej osolenej vody na 15 min.

V prípade, že máte strach o knedlík, tak aby sa vám nerozpadol môžete ho zabaliť do potravinovej fólie, zaviazať obe strany a dať variť do vody takto

Knedlík si po uvarení vytiahneme, nastriekane kokosovým tukom a necháme vychladnúť. Potom ho už len nakrájame, prihejeme a môžeme podávať k obľúbenému jedlu.

Prajem dobrú chuť 🙂

RECEPT AJ VO VIDEO VERZII NÁJDEŠ NA:

Autor videoreceptu:
Dominika Čambálová 
DPM Crew Natural

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]