Zdravé Čokoládovo-fazolové brownies s arašídovým máslem🌰🍫

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

*2 rozmixované plechovky tmavej fazule (2x400g+ nalev zlejeme a prepláchneme fazuľu)
* 2 žĺtka
* 2 vyšľahané bielka
*Sóda bikarbóna (štipka)
*3 PL holandského kakaa
* 2,5 / 3 PL medu ( kto chce pridá viac, alebo menej)

Ingrediencie na vrchnú časť cesta:
*4PL arašidového masla
* mandľové lupienky

Alternatíva bez medu na dochutenie:
- 4ks ochucovadiel (Rozpustíme si ochucovacie tablety v troche vody)
- 1odmerka proteinu čoko

Poznámka:

Postup:
Rozmixované fazuľky do hladka si dáme do jednej nádoby,  pridáme ostatné ingrediencie…žĺtka, sódu bikarbónu, holandské kakao, med (v prípade ak nepoužijeme med – pridáme rozpustené ochucovacie tablety,odmerku proteínu) a všetko  poriadne premiešame. Ak nám je cesto málo sladkè môžme pridať medik podľa chuti. 
 
Hotové cesto si rovnomerne vylejeme do silikónového hranatého plechu (25x25cm) a na vrch cesta dáme arašidové maslo a porozotieramea pridáme mandlové lupienky. 
Koláč dáme piecť na 180°C približne na 30 minút. 
(CESTO TREBA POZOROVAŤ, KAŽDÁ RÚRA PEČIE INAK)
Keď máme koláčik hotový, necháme ho vychladnúť.Neskôr ho len nakrájame a môžme maškrtiť.

Prajem dobrú chuť 🙂

RECEPT AJ VO VIDEO VERZII NÁJDEŠ NA:

 
Autor videoreceptu:
Dominika Čambálová 
DPM Crew Natural

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]