Zdravé domácí bramborové chipsy z výbornou chutí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Brambory
Sůl
Koření dle chuti
Kokosový olej
Voda

Kroky:

  1. 3 šálky vody a 1 čajovou lžičku soli smíchejte v misce (na 0,5 kg brambor) Sůl by se měla naprosto rozpustit
  2. Nastrouhejte brambory do mísy. Ideálně na struhadle "mandolína", aby plátky byly skutečně velmi tenké
  3. Všechny plátky ponořte do vody se solí
  4. Do hrnce nalijeme cca 7 šálků vody a přivedeme k varu
  5. Namočené plátky brambor vložte do vroucí vody
  6. Vařte asi 5 minut na největší plamen
  7. Vypněte plamen, přikryjte pokličkou a nechte 4 minuty odstát
  8. Brambory my měly být průsvitné
  9. Brambory vyndejte, propláchněte studenou vodou a dejte do misky
  10. Na brambory přidejte 1 lžičku soli a 1 lžičku kokosového oleje
  11. Promíchejte a podle potřeby přidejte kokosový olej
  12. Na plech dáme pečící papír a vyskládáme jednotlivé plátky brambor. Pečte na 250 ° C přibližně 10 až 15 minut.
  13. Jakmile uvidíte, že chipsy jsou dozlatova, troubu vypněte. Nechte je vychladnout a můžete podávat

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]