Ingredience:
450 g kvalitního mletého hovězího masa
3 lžíce mletých jemných vloček nebo celozrnné strouhanky
1 vejce
3 nakrájené zelené cibulky
1 a půl lžíce kajunského koření
1 lžíce dijonské hořčice
1/4 hrnku barbecue omáčky
4 celozrnné housky
zelenina dle vlastního výběru – např. salát
rajčata
cibule
hořčice a kečup nebo protlak bez přidaného cukru na pomazání housky
olivový olej ve spreji vhodný k tepelné úpravě
Kroky:
- Předehřejeme si gril na vysokou teplotu (pokud jej nemáte, lze použít pánev s nepřilnavým povrchem).
- V misce smícháme mleté hovězí maso, vločky (strouhanku), vejce, nakrájené zelené cibulky, 1 lžíci kajunského koření a dijonskou hořčici.
- Ze směsi vytvarujeme 4 karbanátky.
- V menší misce smícháme barbecue omáčku a půl lžíce kajunského koření.
- Rozpálený gril (pánev) posprejujeme olejem, vložíme karbanátky a pečeme 5 minut po obou stranách, dokud nejsou dobře propečené.
- Housky rozřízneme a dáme rozpéct na gril.
- Poté si vždy jednu půlku housky lehce pomažeme kečupem (protlakem), poklademe plátky zeleniny, karbanátkem, pokapeme kořeněnou barbecue omáčkou a přiklopíme druhou polovinou housky lehce pomazanou hořčicí.