Ingredience:
250 g – jemný tvaroh odtučněný
275 g – hrudkovitý tvaroh odtučněný
4 lžíce – bílý jogurt
3 ks – vejce
1 bal. – Vanilkový pudink
2 lžíce – kakao
ovoce podle chuti
aroma nebo sladidlo
Kroky:
- Připravíme si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh utřeme tyčovým mixérem, přidáme 4 lžíce bílého jogurtu a vanilkový pudink.
- Když máme hmotu dobře vyšlehanou, postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme. (Můžeme přidat aroma, případně sladidlo)
- Výslednou hmotu rozdělíme na 2 části (jednu větší, druhou menší) a do menší přidáme 2 lžíce kakaa.
- Připravíme si kulatou formu na pečení s průměrem 18 cm a vyložíme ji papírem.
- Začneme vrstvit těsta. Těsta vrstvíme střídavě do středu formy. Začínáme bílým a pokračujeme dokud nemineme obě těsta. Na vrch poklademe ovoce podle chuti a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
- Nejprve pečeme při teplotě 175 stupňů cca 20 minut. Po uplynutí doby teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 30 minut.
- Upečený koláček vyjmeme a necháme zcela vychladnout. Skladujeme v chladničce.