Zdravý tvarohový dort recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 g – jemný tvaroh odtučněný
275 g – hrudkovitý tvaroh odtučněný
4 lžíce – bílý jogurt
3 ks – vejce
1 bal. – Vanilkový pudink
2 lžíce – kakao
ovoce podle chuti
aroma nebo sladidlo

Kroky:

  1. Připravíme si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh utřeme tyčovým mixérem, přidáme 4 lžíce bílého jogurtu a vanilkový pudink.
  2. Když máme hmotu dobře vyšlehanou, postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme. (Můžeme přidat aroma, případně sladidlo)
  3. Výslednou hmotu rozdělíme na 2 části (jednu větší, druhou menší) a do menší přidáme 2 lžíce kakaa.
  4. Připravíme si kulatou formu na pečení s průměrem 18 cm a vyložíme ji papírem.
  5. Začneme vrstvit těsta. Těsta vrstvíme střídavě do středu formy. Začínáme bílým a pokračujeme dokud nemineme obě těsta. Na vrch poklademe ovoce podle chuti a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  6. Nejprve pečeme při teplotě 175 stupňů cca 20 minut. Po uplynutí doby teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 30 minut.
  7. Upečený koláček vyjmeme a necháme zcela vychladnout. Skladujeme v chladničce.

Čokoládovo-banánový dort s pěnou

26. 06. 2024 Tomáš

Recept na lahodný čokoládovo-banánový dort s pěnou, který spojuje bohaté čokoládové aroma s osvěžujícími tóny banánů. Podrobný návod vám ukáže, […]

Duhový dort s mascarpone

28. 06. 2024 Tomáš

V tomto článku se naučíte, jak připravit barevný duhový dort s ganache z bílé čokolády a jemným krémem. Začneme přípravou […]

Nepečený karamelový cheesecake

14. 07. 2024 Tomáš

Pokud hledáte dezert, který nejen skvěle chutná, ale zároveň nevyžaduje složité pečení, nepečený karamelový cheesecake je tou pravou volbou! Tento […]