Znojemské okurky bez vaření nálevu originální příprava recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Na každý pohár:
Okurky nakládačky (můžete odříznout konečky, ale není to nutné)
koprová nať
1 ks bobkový list
2 – 3 zrnka nové koření celé
3 – 4 zrnka pepř celé
5 kroužků mrkve
1 lžička sůl
Na plátky nakrájená cibule (asi 1/4 cibule na 1 pohár)
1 dcl ocet
5 ks sacharin
feferonka
voda dle potřeby

Kroky:

  1. Okurky si umyjeme. Do každé sklenice na zavařování (musí být samozřejmě čisté) dám na spodek kopr, bobkový list, nové, celý pepř a sacharin.
  2. Přidáme i mrkev a cibulku. Namačkáme do sklenic okurky. Kdo má rád pálivé, přidá feferonku.
  3. Nalijeme ocet a dolijeme studenou vodou. Lahvičku zavřeme.
  4. Okurky sterilizujeme v páře. Od bodu varu vaříme jen asi 5-10 minut. Jen tolik, aby chytlo víčko.
  5. Vyjmeme, obrátíme a necháme vychladnout. To je vše, skladujeme s ostatními zavařeniny.

Poznámka:

Tyto okurky miluji a proto tento rok jiné ani neděláme. Minulý rok jsme udělali na zkoušku jen 2 sklenice a s manželem jsme je zlikvidovali za 1 den. Opravdu výborné a úplně jednoduché!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]