Ingredience:
okurky
koprová nať
1 ks bobkový list
2 – 3 zrnka nové koření celé
3 – 4 zrnka pepř celé
5 kroužků mrkve
1 KL sůl
čtvrt na plátky cibule
1 dcl ocet
5 ks sacharin
feferonka
voda dle potřeby
Kroky:
- Okurky umyji ve dvou až třech vodách. Podle potřeby. Někdy, když jsou moc zablácené, tak jejich kartáčujeme malým kartáčkem na ruce
- Připravím si láhve. Do každé láhve dám na spodek kopr, bobkový list, nové a celý pepř, sacharin. Připravím si jednu mrkev. Pokrájíme ji na kolečka.
- Očištěnou cibuli si také krájet.
V misce mám čajovou lžičku soli, bobkový list, nové a pepř a sacharin. - Naskládáme okurky do láhve. Kdo má rád pálivé, přidá feferonku.
- Naliju 1 deci octa a dolijeme studenou vodou. Lahvičku zavřu.
- Okurky sterilizuje v páře.
- Od bodu varu vařím 5 minut. Jen tolik, aby mi chytlo víčko.